Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Mini Menu

Warung Mini

De Geschiedenis van Warung Mini Rotterdam


Ruim 35 jaar geleden zijn ‘Oom’ en ‘Tante’ begonnen om de Indonesische, Javaanse en Surinaamse keuken breder  bekend te maken in de Rotterdamse samenleving. Dat zij de kunst van het koken beheersten was bij velen in Suriname langer bekend. De buurtbewoners, met name de studenten, ontdekten al snel deze Warung (Indonesisch voor eethuis) waar zij konden genieten van diverse specialiteiten uit een grijs verleden.

Warung Mini is begonnen aan de Witte de Withstraat, een straat dat toen nog niet de allure en levendigheid had die het nu heeft. Misschien wel als één van de eerste in  Rotterdam hebben zij de Saoto soep succesvol geïntroduceerd. Nadat ´Oom´ en ´Tante´ in 1999 garanties kregen dat de door hun ingeslagen weg werd voortgezet begonnen zij af te bouwen. De kunst van het koken werd doorgegeven aan familieleden aangezien de opgebouwde reputatie  gekoesterd diende te worden.  Daarmee werd met name de kwaliteit en het gebruik van de beste ingrediënten  gewaarborgd.

In de loop der jaren groeide deze Warung uit tot een plek in Rotterdam dat inmiddels een begrip is geworden in de omgeving. In 2014 heeft Warung Mini twee deuren verderop haar bezorgservice en afhaalwinkel ‘Mini 53’ geopend. Snel hierna volgde de heropening van het volledig gerenoveerde Warung Mini in 2015.